dinsdag, februari 05, 2008

mmmmmmm dit was lekker!



Mexicaanse visschotel met salsa
Mexicaans, hoofdgerecht, 4 personen , Pittig, Hobbykoken, slank, oven, vis, AllerHande november 2000, culinair Bereiden: 50 min Bevat per eenpersoonsportie: Energie 250 kCal -

Ingrediënten
5 trostomaten 1 gele paprika 1 groene paprika 3 bosuitjes 1/2 zakje verse peterselie (à 15 g) 1 blikje rode kidneybonen (400 g) 600 g kabeljauwfilet 1 limoen zout (versgemalen) peper 1 eetlepel hot peppersauce (Casa Fiësta) 1 eetlepel olie om in te vetten
Materialen
ovenschaal inhoud ca. 2 liter keukenpapier aluminiumfolie
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Witte deel van bosuitjes snipperen, groen in smalle ringen snijden.Peterselie fijnknippen. Kidneybonen in vergiet onder stromend water afspoelen. Vis droogdeppen met keukenpapier. Limoen onder stromend water schoonspoelen en halveren. Sap van halve limoen over vis druppelen. Rest limoen in 4 plakjes snijden. Ovenschaal invetten. Tomaat, paprika, bosui, kidneybonen en helft van peterselie over bodem van ingevette ovenschaal verdelen. Bestrooien met zout en peper. Hot pepersauce erover druppelen. Vis op groentemengsel leggen en plakjes limoen op vis leggen. Schaal met aluminiumfolie afdekken. Vis in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden. Uit oven bestrooien met rest van peterselie. Lekker met rijst en maïs.

1 opmerking:

jolly zei

Lijkt me idd lekker!